De geschiedenis van de skatecar

Skate Car's

Hoewel skatecar's in technisch opzicht aan elke andere op downhill skateboard gebaseerde discipline voorbij lijken te gaan, stonden ze aan de wieg van de zwaartekrachtsporten.
Skatecar's werden in de jaren zeventig geraced en later eigenlijk nooit meer.
Een skatecar stuurt vrijwel niet, remt slecht en is op de juiste hill zeer snel.
Een doodskist op skateboardtrucks zou een betere benaming zijn.
Signal Hill is zo'n sick hill waar eind jaren zeventig de eerste races plaats vonden.

signalhill1978.jpgSignal Hill,California, Verenigde staten is steil, kort en recht. Ideaal om met je hoofd vooruit opgesloten in een fiberglas stroomlijn vanaf te razen met enkel sleepremmen en een parachute als middel om na de finish af te remmen.

Natuurlijk is het wel vet om deze thrill weer nieuw leven in te blazen. Deze plek op de site reserveer ik om alle info te verzamelen die over is omtrent de originele skatecars.
Het absurde doel is dus niet om een nieuw technisch hoogstaand middel uit te vinden om met je hoofd vooruit een steile weg te bomben. Het doel is om een skatecar naar voorbeeld van de originele jaren zeventig modellen modellen te bouwen. Metal and polyester rule.

Enkele foto's die over zijn gebleven uit deze pionierstijd van een vergeten discipline. De foto's komen allemaal van car's die geraced hebben bij signal hill in de jaren zeventig.

 1978_Skateboard_start_250.jpg Skateboard_Studio_250.jpg

Jackie Smith met Vetter Skatecar 1978

skatecarsilverstreak.jpg

Roger Williams met zijn Silver Streak Skatecar

Dave%20Dilberg.jpg

Dave Dillberg Skatecar gebouwd door Don Baumea